မစားရတာၾကာျပီ ဗိုက္ေတာင္ဆာလာျပီ ဒါကစားစရားနည္းပညာေလ အလြမ္းေျပၾကည္႔လိုက္ၾက
ပဲပင္ေပါက္၊ ပိႏၷဲသီး သနပ္သုပ္ (ထားဝယ္)
အသီး၊ အရြက္ေလးေတြ ျပဳတ္ရေအာင္...
- ပဲပင္ေပါက္ -တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၆ လံုးခန္.
- ပိႏၷဲသီး -၁ ဗူး (အရည္မ်ားသြန္ကာ ခပ္ေသးေသးဖဲ့ရႊဲ.ထားပါ။)
- ၁ လက္မအရွည္ခန္. ျဖတ္ထားေသာ ပဲသီး - တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ ပံု ၂ ပံုခန္.
- ၾကက္သြန္နီ - တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၃ ပံု ၂ ပံုခန္.
- မန္က်ဥ္းသီး အနွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
- ငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ေရ - 1000 ml
- ေရ (1000 ml) ထဲသို. ငပိ ( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ဆား ( ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) နွင့္ မန္က်ဥ္းသီးအနွစ္ ( ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း) ကို ထည့္ပါ။.....
- ၿပီလွ်င္ ပဲသီး၊ ပိႏၷဲသီး၊ ၾကက္သြန္နီ နွင့္ ပဲပင္ေပါက္ကို ထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးၿပီး medium heat နွင့္ တည္ထားပါ။
- ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူလာသည္နွင့္ ၃၊၄ခ်က္ခန္. အထက္၊ေအာက္လွန္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
- အရည္ (ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၃ ဇြန္းခန္.) ခပ္ထုတ္ၿပီး အိုးအေသးတစ္အိုးထဲ ထည့္ထားပါ။
- အသီးမ်ားအရမ္းမႏြမ္းသြားေစရန္ က်န္အရည္မ်ားအားလံုးကို ခ်က္ခ်င္းသြန္ပစ္ပါ။
- ခပ္ထုထ္ထားသည့္ အရည္ထဲသို. ငပိ(ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) နွင့္ မန္က်ဥ္းနွစ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း)ထပ္ထည့္ၿပီး ဆူလာေအာင္တည္ပါ။
- ဆူလာလွ်င္ မန္က်ဥ္းနွစ္ ငပိ အခ်ဥ္ရည္ ရၿပီမို. မီးဖိုမီးကိုပိတ္ပါ။
- ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္.ေၾကာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- မညက္တညက္ ေထာင္းထားသည့္ နွမ္းမဲေလွာ္ေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
- chicken powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- မန္က်ဥ္းနွစ္ ငပိ အခ်ည္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
- ျပဳတ္ထားသည့္ အသီး၊ အရြက္မ်ားကို တစ္ဝက္ခြဲကာ အထက္ပါ အဆာပလာမ်ားနွင့္ ေရာသုပ္လိုက္လွ်င္ ပဲပင္ေပါက္၊ ပိႏၷဲသီး သနပ္သုပ္ စားရန္အသင့့္ျဖစ္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment